Categories
Uncategorized

Gode råd for deg som skal flytte til en mindre bolig

Uansett hvilke grunner du har for å flytte til en mindre bolig er en ting sikkert. Du kan ikke ta med deg alle tingene dine. Her er noen råd for å komme i orden.
Sammenligne målene i leiligheten med nåværende bolig
Mål dimensjonene på hvert rom i ditt nåværende og i det nye hjemmet. Avgjør deretter hva som vil passe. Det hjelper å utarbeide en planløsning og skissere hvor hvert møbel kan stå.
Lag en liste over de viktigste tingene dine
Noen ting i hjemmet er viktig for deg, men mye er ofte bare kjekt å ha. List opp alt inventar og kategoriser de ulike tingene. Kategoriene kan være: beholde, gi bort, selge, lagre og kaste.
Skaff deg ekstra lagringsplass
Et lager kan være svært nyttig når du flytter. Må alt være med inn i ditt nye hjem? Et minilager trenger ikke nødvendig være så stort. Et mindre lager på 5-10 m3 kan romme veldig mye.
Eksempler på ting som typisk kan lagres i et minilager er:
Sportsutstyr (f.eks ski, snowboard, sykler, ski. osv), møbler du ikke ønsker å kvitte deg med, dekorasjoner til jul og påske, fotosamlinger, bilder, osv. Det kan være greit å velge et lager som har kontroll på temperatur og fuktighet hele året slik at tingene ikke blir ødelagt av sopp og mugg. Sjekk hvilke gjenstander som har sesong eller som brukes 1-2 ganger i året og plasser disse i ditt minilager om boden blir for liten. Lag deg en inventarliste over ting du har i minilageret ditt, og hold listen oppdatert. Det gjør livet enklere.

Kvitt deg med unødvendige ting
Det er sikkert mange ting i hjemmet ditt som du vil beholde, men som du ikke har plass til; bøker du har lest, og som trolig ikke vil bli lest igjen, t-skjorter som ble gitt til deg gratis, eller en kjøkkenmaskin som er kjekk å ha tilfelle… Og mens det kan være fint å ha mange av flere ting (for eksempel et par dusin vinglass for et eventuelt middagsselskap), er det ikke alltid plass til dette i ditt nye hjem.
Selg ting
Ta en titt på alt du ikke kan ta med deg og finn ut hva hver ting er verdt. Legg det ut for salg. Huskelappen og finn.no er fine steder å annonsere. Det finnes også lokale facebook-grupper for kjøp og salg du kan bruke. Pengene kommer helt sikkert til nytte i din nye bolig.
Trenger du litt mer plass? Ring oss på 469 11 111 og skaff deg litt ekstra lagringsplass tilpasset ditt behov. Trenger du hjelp med flyttingen samarbeider vi med Mjøsa Flyttebyrå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *